Menu
  • 当前位置:A963设计网> 作品分类 > 室内设计 > 办公空间 > 王浩作品
    常州大舍建筑装饰工作室
    15988 2017-09-01T16:10:36 13
    设计师: 王浩
    作品类别:办公空间
    常州大舍建筑装饰工作室说明:

    大舍设计宝龙设计中心

    本案设计:王浩工程名称:常州大舍建筑装饰工作室坐落地点:常州市钟楼区宝龙广场2号楼1707-1715面    积:250平方米竣工时间:2017年6月

     

    大舍设计是常州本土设计力量的代表,宝龙设计中心则是设计师王浩及其团队自己的工作室。秉承着对中华传统文化的热爱与坚持,设计师吸收了苏氏园林典型元素,参考高迪、安藤忠雄、隈研吾等多位大师的实景作品,糅合黄金分割比例手法,运用现代风格处理手法,将平面、顶面、立面处理得自然融洽。对比制造冲突,这是一把双刃剑。设计师以西化的眼光来演绎东方神韵,将不同流派焊接,让它们用完美的姿势合璧。

    大厅敞开式办公区,两面外方内圆的半透隔断,正是采用了苏式园林的造景手法,艺术地再现了自然,更让整体空间具有立体性和延展性。顶面吊顶呈倾斜状,打破传统的对称手法,在最大限度上保持了层高,营造了空间错落感。飘窗在保留储藏功能的同时,装饰以日式榻榻米藤垫,营造了雅致古朴的工作氛围。

    左右两边,透过两边外方内圆的半透隔断小中见大,渐入佳境,呈现自然、淡泊、恬静、含蓄的艺术效果。左手边,一盏“孤岛”吊灯,一张明代老案几,一把清代古琴,一块清代“云霞呈秀”老扁,是藏在隔断后的风景,“欲扬先抑”。右手边采用木格栅作为背景,晦明变化间,四面之景不同,乐亦无穷。

    设计师自己的独立办公室,更体现出其个人色彩。一张水平长桌、木格栅构成背景,地面则辅以苏州御窑金砖……简单的组合就是设计师经年累月专注于细节和品质,将设计和电脑构筑起生活的围城,投身于室内设计的战场。

    用心雕琢,有情有感,正是设计师希望借助大舍设计宝龙设计中心呈现给大家的坚守。

    Designer: Wang Hao

    Project name: Changzhou DaShe Architectural Decoration Studio

    Address: Room 1707-1715, Building NO. 2, Baolong Square, ZhongLou District, Changzhou City

    Area: 250 Square Meters

    Time for completion: June 2017

     

    The design is a representative of the design team in ChangZhou. Baolong design center is the designer Wang Hao and his team's studio. Adhering to the love and persistence of traditional Chinese culture, the designer uses the typical elements of the classical gardens in Suzhou. The designer refers to Antoni Gaudi i Cornet, Tadao Ando, Kengo Kuma and many other works of the master, and then, blends the golden section method, uses modern techniques with the whole space in perfect harmony. Contrast which is a double-edged sword creates conflict. The designer interprets oriental charm with Western perspective, combines different schools with perfect combination.

    The lobby office area is open. Two translucent screens, which the outside is square and the middle is round, use landscaping techniques for reflecting the natural and making the overall space more three-dimensional. The ceiling is tilted, which break the traditional symmetry and as much as possible to maintain a high level. It creates a distinct space. The bay window is decorated with tatami. It retains the storage function while creating an elegant quaint work atmosphere. On both sides, through two translucent screens we can see a wider landscape, and showing a natural, quiet effect. In the left hand side, there is a "Island" chandelier, a Ming Dynasty old case, a Qing Dynasty piano and a Qing Dynasty "YunXiaChengXiu" plaque. These are the scenery hidden behind the screen. In the right hand side, the office uses the wooden fence as the background. In the light and shadow changes, the room's scenery is constantly changing, which let people happy.

    The designer's own independent office reflects its personality. The room has a long table, and uses the wooden fence as the background. The floor of the room is made of Suzhou OfImperial Kiln Brick. The simple office is the battlefield, where the designer fights year after year.

    The designer hopes that through the design of Changzhou DaShe Architectural Decoration Studio showing his sincerity to everyone.

    免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:4000-168-963 QQ:4000168963
    本文作品源自:
  • 王浩
  • 上海
  • 需要优质装修设计服务吗? 委托设计

    相关设计作品

    更多>>