Menu
  • 当前位置:A963设计网> 作品分类 > 室内设计 > 住宅空间 > 别墅豪宅 > 赖建安作品
    “幸福的盒子”——20年老别墅的解构与重生
    2455 2018-12-19T12:13:02 10
    设计师: 赖建安
    作品类别:别墅豪宅
    “幸福的盒子”——20年老别墅的解构与重生说明:

    四季更迭,光影变幻,不变的是空间蕴藏的真实情感。追寻建筑光影,追寻悠然凝聚的音符,追寻那适合居住的建筑结合体,感受生命与自然的存在,回归本真。

    一栋市中心20年的别墅,通过解构、补墙、重组,打破原有格局,焕发了新的生命活力,形成白派的体量建筑。建筑整体轮廓层次分明,主体以原始柚木与白色墙体构成,落地玻璃打破空间界限,光影洒落进室内,折射出四季不同的表情,风雨可见。室内中庭贯穿整个空间,从布局着手,强调区域合理性,在功能中追寻美感。一楼平衡串联客厅与用餐区,连接户外花园,构建一个有水、有阳光、有生活的全息艺术生活空间。原木楼梯顺着中庭一直延伸到天井,犹如一颗生命之树维系空间与自然的纽带。二楼布局主要家庭成员的卧室及书房,满足日常的生活起居;三楼设有攀爬健身房及户外休闲露台,提供家人之间互动与分享的空间,增进彼此的情感沟通,营造有温度的家庭氛围。室内老物件的点缀,将文化气息代入空间中,散发岁月的味道,蕴含着建筑的生活美学。

    星辰大海,世界虽大,怎比得上家的美好。“幸福的盒子”——只愿与你在此,感受时光的流逝,一眼万年!

     

    The elapse of four seasons is just like a flashing moment. No matter how the light and shadows change, the true affection hiding behind the space remains the same. Chasing the light and shadows of diversified architecture, and seeking the leisurely and gathering musical notes, we are restlessly pursuing the most pleasant buildings, to capture the harmonious coexistence between lives and nature, and to return to the very original simplicity.

    Here is the old villa, standing in the center of this city, witnessing two decades of wears and tears. After the deconstruction, mending, and reconstruction, it throughout breaks its original structures, and wakes up with the blooming vigor and vitality, forming the unique and distinct architectural styles. The overall outlets of this villa are clear and natty. The main part is composed of white walls and original teakwood, with floor-to-ceiling glass breaking limits of the space. When the light and shadows scattering into the room, various scenes in four diversified seasons are leaping indoors, echoing the sounds of rain and wind. The atrium stretches across the whole space, starting from the allocation to make the areal division more reasonable, and pursue the balance between the sense of beauty and practical functions. The first floor balances the living room and dining room, connecting an outdoor garden. Hence, holographic and artistic living space with water, sunlight and daily lives is fully created. The stairs made by original wood go along the atrium, stretching to the courtyard, acting like the evergreen tree of lives, bringing harmony of lives and nature to us. Bedrooms and study room are on the second floor, fully satisfying the daily demands. The third floor is equipped with the climbing fitness room and outdoor leisure balcony, bringing private space for the family members to share the happiness, creating the warm and cozy family atmosphere, and intensifying the affectionate relations between each other. Old antiques are also decorated in the house, inserting the sense of culture into the house, and making it full of antique flavors and architectural life aesthetics.

    Over oceans and coasts, to find the place we love the most. Here is our house, “the box of happiness” — sincerely wishing you were there, staying with me, and all behind us lies decades of years we’ve misspent together.

    外立面

    外立面

    外立面 2

    外立面 2

    外立面 3

    外立面 3

    免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:4000-168-963 QQ:4000168963
    本文作品源自:
  • 赖建安
  • 上海
  • 需要优质装修设计服务吗? 委托设计

    相关设计作品

    更多>>