Menu
当前位置:A963设计网> 作品分类 > 室内设计 > 商业空间 > 上海穆德建筑装饰工程设计有限公司作品

合肥禹洲·嘉誉尚里售楼处

7676 2021-11-03T15:56:12 17 [精品]
设计机构: 上海穆德建筑装饰工程设计有限公司
作品类别:商业空间
合肥禹洲·嘉誉尚里售楼处说明:

合肥禹洲·嘉誉尚里项目位于合肥市。合肥简称庐,古称庐州,是一座有着2000多年历史的文化古城,历史悠久,名人辈出。海派东方风格是对传统中式风格的一种提炼及升华,将传统意境和现代风格对称运用,用现代设计隐喻中古的传统,让传统文化得以传承和发扬。

Hefei Yuzhou·Jiayu Shangli Project is located in Hefei City. Hefei is abbreviated as Lu, or Luzhou in ancient times. It is an ancient cultural city with a history of more than 2,000 years, with a long history and numerous celebrities. Shanghai Oriental style is a refinement and sublimation of traditional Chinese style. It uses traditional artistic conception and modern style symmetrically, and uses modern design as a metaphor for medieval traditions, so that traditional culture can be inherited and carried forward.

 

MOD穆德设计以“不拘一格的当代风尚”为理念,从传统艺术文化中提取元素,通过解构及演变等设计手法,用现代的语言为禹洲·嘉誉尚里的售楼处及样板房打造了海派东方以及尊贵奢华的设计风格。

MOD Service Design takes "eclectic contemporary fashion" as its concept, extracts elements from traditional art and culture, and uses modern language to provide sales offices and model houses in Yuzhou Jiayu Shangli through design techniques such as deconstruction and evolution. Created a Shanghai style oriental and noble and luxurious design style.

 

步入前厅,浅浅的山水纹大理石与山峦层叠状木纹天花内敛淡雅;光源点线交相呼应,营造整个空间斑驳的律动光影。右侧舞动排列的晶砖波光粼粼,给背后一抹中国红增添令人寻味的梦幻“传承于颖,立之于心”。

Stepping into the reception area, the shallow landscape marble and the cascading wood-grain ceiling of the mountains are restrained and elegant; the light source points and lines intersect to create a mottled rhythmic light and shadow in the entire space. The crystal tiles on the right side are sparkling, adding to the intriguing dream of "inheriting from the Ying, standing in the heart" to the touch of Chinese red behind.

 

云飘过、鸟飞过、光影徐动,微风徐徐而来,山峦层叠的意境与空间光影律动的氛围延续至沙盘区,空中飞舞的石榴花瓣灯恰如其分,充满了对大自然与工匠精神的本质思考。

Light and shadows move slowly, and breeze comes slowly. The artistic conception of the mountains and the rhythm of space light and shadow continue to the sand table area. The pomegranate petal lights flying in the air are appropriate, full of the essence of nature and the spirit of craftsmanship.

 

生活需要仪式感,需要丰富的空间布局去还原生命的包容底色,在洽谈区的设计上,空间布局前后左右衔接有序,装饰上化繁为简,简单的线条勾勒,简单的点阵排列,以及柔和的壁布有序的书柜造型。

Life needs a sense of ritual, and a rich space layout is needed to restore the inclusive background of life. In the design of the negotiation area, the space layout is in order, the decoration is simplified, simple lines outline, and simple dot matrix arrangement. And the orderly bookcase shape with soft wall coverings.

 

临窗区以景作画,将室外景观引入,内外交互,视野开阔;中央区动线划分,灵活环绕;儿童活动区将自然世界置于一室之内,利用比例差异性,超越自然世界与现实世界的存在属性,开启一扇通往自然博物馆的门扉。

The window area is painted with scenery, introducing the outdoor landscape, interacting inside and outside, and widening the field of vision; the central area is divided into dynamic lines and surrounded by flexibility; the children's activity area puts the natural world in one room, using the difference of proportions to surpass the natural world and reality The existence of the world opens a door to the natural museum.

 

饮酒赋诗不可少天籁之音,水吧上的特色的圆形吊灯如同嘈嘈切切错杂弹的玉珠琉璃千倾,晶莹剔透如水珠,远望之下,堪比山的起伏,水的延绵,溪流淙淙,其韵味深藏,如低语般娓娓道来。最后背景又出现了中国红的底色,不知不觉与沙盘区及前厅遥相呼应,相得益彰。

Drinking and writing poetry are indispensable for the sound of nature. The characteristic circular chandelier on the water bar is like noisy jade beads and colored glaze, crystal clear like drops of water, from a distance, it is comparable to the ups and downs of mountains and the extension of water. The stream is gurgling, its charm is deep, and it whispers like a whisper. In the end, the background color of Chinese red appeared again, unknowingly echoing the sand table area and the front hall, and complementing each other.

 

VIP室以“茶寂”为元素:即不因外界的变化而动摇的寂然不动之心境。将茶艺的元素和东方的意境用当代的手法化作空间的灵魂。

The VIP room is based on the element of "tea siren": the state of mind that is not shaken by changes in the outside world. The elements of tea art and oriental artistic conception are transformed into the soul of the space with contemporary techniques.

 

 

项目地点 | 安徽 合肥

项目面积 | 800㎡

竣工时间 | 2021年4月

业主单位 | 禹洲集团

硬装设计 | MOD穆德设计

软装设计 | MOD穆德设计

项目摄影 | 斑马视觉

接待区

接待区

接待区

接待区

接待区

接待区

免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:0755-83869208 QQ:4000168963
本文作品源自:
  • 上海穆德建筑装饰工程设计有限公司
  • 上海
  • 需要优质装修设计服务吗? 委托设计

    相关设计作品

    更多>>